Rakvere teater kogub teatriülesandeid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teater.
Rakvere teater. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Rakvere teater kuulutas välja teatriteemaliste ülesannete väljamõtlemise aktsiooni ja ärgitab õpetajaid sellest osa võtma, kõige oodatuma ja värvikama idee eest on preemiaks 50 vabapääset ja bussisõit Rakvere teatri vabalt valitud etendusele.

„Rakvere teatri jaoks on oluline meie ümber toimuv, sestap on meile tähtis, kuidas näevad ja tunnetavad ümbritsevat lapsed ja noored,“ kirjutab teater oma üleskutses õpetajatele koolis ja lasteaias. „Arvame, et teater saab olla kanaliks, mille läbi arendada loovat mõtlemist ja eri seisukohtade arvestamist ning tagada üldinimlike väärtuste kestmist. Peale suurte ideede loomise saab teater olla töövahend, et muuta õppimine värvikamaks ja põnevamaks kõigis ainetundides.“

Klassi- ja koolikülastusi on teatrites palju ning kindlasti leiab nähtu tee ainetundidesse. Siiski unistavad teatriinimesed, et iga teatriskäik oleks õppeprotsessi osa läbi ettevalmistuse ja järelanalüüsi, ja seda mitte ainult emakeele ja kirjanduse tundides, vaid ka ajaloos ja kodanikuõpetuses, miks mitte kunstitunnis või majandusõppes. Ka kokandus või kehaline kasvatus on vaid fantaasia ja ettevõtlikkuse küsimus.

Seetõttu kutsubki Rakvere teater õpetajaid üles saatma ülesandeid, mis lähtuksid kas Rakvere teatri lavastustest või teatrist kui kunstiliigist üldiselt. Ülesandeid saaks kasutada kas koolitunnis või iseseisva koduülesandena või lihtsalt mõtteharjutusena igaüks, kes neid Rakvere teatri kodulehelt loeb.

Rakvere teatri turundusspetsialisti Maarja Kaasiku selgituse kohaselt võib harjutusi olla igale vanusele ja need võivad puudutada kõige erinevamaid õppeaineid. „Samuti ootame ideid, milliseid õppevahendeid võiks teater välja anda, millest oleks õpetajatele kasu tunni ülesehitamisel ja õpilastele teatri mõistmisel,“ lisas ta.

Saadetud ideid, harjutusi ja ülesandeid kasutab teater oma koolidele suunatud tegevustes, nii et saatjad peavad arvestama oma loomingu avalikustamisega, teavitas Kaasik.

„Omalt poolt lubame, et ükski saadetis ei jää teatraalse tähelepanu ja tänuta – kõik osalejad saavad vabapääsme Rakvere teatri lavastustele või muid auhindu,“ lubas Kaasik. Kõige värvikama idee eest saab 50 vabapääset ja bussisõidu Rakvere teatri etendusele. „Üllatage oma õpilasi, kolleege või sugulasi-sõpru,“ innustas Kaasik.

Rakvere teater ootab läkitusi märgusõnaga „Teatriülesanne“15. novembrini oma meili- või postiaadressil. Saatja peaks märkima oma nime, telefoni ja meiliaadressi, kooli ja aine, mida ta õpetab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles