Pärnus avati Peeter Mudisti sünnipäevanäitus

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Mudist.
Peeter Mudist. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu uue kunsti muuseumis avati Peeter Mudisti 70. sünnipäevale pühendatud näitus "Saatuse kiuste ehk ära siit".

Peeter Mudisti kohta on öeldud, et ta on kunstnik, kes oskab maalida õhku. Tegemist on eesti kunstis erandliku loojaga, kes viljelnud silmapaistvalt nii maalikunsti, skulptuuri kui graafikat, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Näitusekülastajal avaneb haruldane võimalus näha valikut enam kui 40 aastat Eesti kunstimaastikul olulisel määral kaasa rääkinud Mudisti maalidest ja skulptuuridest. Juubelinäitus on koostatud Tallinna, Tartu ja Pärnu kunstimuuseumides ning Anu Raua erakogus asuvatest teostest. Ülevaate saab nii tema varasema perioodi kui viimaste aastate loomingust.

Näituse kuraator Mark Soosaar valis näitusele sellised teosed, millel vaatajat enim puudutavad teemad. Näitust saadab Soosaare video "Loon, kui saan", kus näha kaadrid Peeter Mudisti loometeelt läbi aegade. Katkematus filmikavas on ka Liina Kullese film "Igaüks nagu saab" - see on film kunstnikust, kes püüab oma saatusest tugevam olla ja kes seda ka tegelikult on.

Peeter Mudisti juubelinäitus "Saatuse kiuste" jääb Pärnu uue kunsti muuseumisse 2. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles