Ilme Palu: Juubelijooksu korraldamine on meile suur au

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OK West juhatuse liige Ilme Palu.
OK West juhatuse liige Ilme Palu. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF
OK West juhatuse liige
Ilme Palu, sel nädalavahetusel võistlevad Eesti ja lähinaabrite orienteerujad Kilingi-Nõmmel 50. Jüriöö teatejooksul. Mille poolest erineb Jüriöö jooks tavapärasest orienteerumisvõistlusest?

See on öine teateorienteerumine, kus põhidistantsil konkureerivad omavahel viie- ja harrastajate ning seiklussportlaste klassides kolmeliikmelised võistkonnad.



Esimest, kolmandat ja viiendat vahetust jooksevad mehed, teist ja neljandat vahetust aga õrnema soo esindajad. Harrastajate klassis on teatevahetused vastavalt mees-naine-mees. Seiklejate klassis peab kogu kolmeliikmeline seltskond läbima võistlusraja koos.



Jüriöö jooksud algavad alati suure pidulikkusega. Laupäeva õhtul kell 20.30 algab Kilingi-Nõmme gümnaasiumi juurest tõrvikutega rongkäik, millega meenutatakse 1343. aastal toimunud Jüriöö ülestõusu eestlaste rõhujate vastu. Üheskoos suundutakse suveaeda võistluste avamisele.



Kes on juubelijooksu korraldaja?


Peakorraldaja on maaspordiliit Jõud ja võistluse organiseerib Pärnumaa orienteerumisklubi West. Jüriöö jooksul on ametis 30 meie klubi liiget. Võistluskaardi autor ja rajameister on Ville Vinkel Kilingi-Nõmmest. Meie klubi võistkonnad jooksul ei stardi, küll lubasid Kilingi-Nõmme noored orienteerujad võistlema tulla.



Väärib märkimist, et Pärnumaal on seni korraldatud neli Jüriöö jooksu. Need olid Vändras, Kilingi-Nõmmes, Pärnus Raekülas ja Tõstamaal.



Kas Westi klubi teenib jooksu korraldamisega tulu või jääb koguni miinustesse?


Tulu me kindlasti ei teeni, juubelijooksu korraldamine on meile suur au. Tore oleks, kui saame stardimaksudest oma kulud kaetud.



Kasutan juhust ja kutsun kõiki laupäeva õhtuks Kilingi-Nõmmele. Meil on nii pealtvaatajaile kui võistlejatele varuks hulk üllatusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles