Video Üle võlli läinud obstruktsioonist villand? EKRE liige loobus kohast volikogus (2)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Saarde vallavolikogu EKRE fraktsiooni liige Kaidi Suviste (vasakul) esitas avalduse esinduskogus töötamisest loobumiseks. Erakonnast ta enda sõnutsi välja astuda ei plaani. 
Saarde vallavolikogu EKRE fraktsiooni liige Kaidi Suviste (vasakul) esitas avalduse esinduskogus töötamisest loobumiseks. Erakonnast ta enda sõnutsi välja astuda ei plaani. Foto: Urmas Luik

Saarde vallavolikogus opositsiooni kuuluva EKRE fraktsiooni liige Kaidi Suviste otsustas pärast järjekordselt tuliseks kiskunud istungit tööst esinduskogus loobuda.

Kas loobumise põhjus peitub selles, et opositsioonis pole võimalik võimul oleva valimisliidu Südamega Saardes häälte ülekaalu ja otsuste vastuvõtmist väärata või opositsiooni esindajate käitumises volikogu istungitel või on põhjus hoopis isiklik, ei soovinud Suviste kommenteerida.

“See oli lihtsalt minu otsus. Ma ei hakka seda kommenteerima, aga tegin nii, nagu mu südametunnistus ütles,” selgitas Suviste, kelle sõnutsi on ta rahul sellega, et on volikogus hääletanud nende otsuste poolt, mis on inimestele kasulikud. “Pean oluliseks ka [viimasel istungil] kogukonnamaja poolt hääletamist.”

Suviste oli ainus opositsiooni esindaja, kes Saarde vallavolikogu aprilliistungil tõstis käe selle poolt, et volinikud annaksid vallavalitsusele loa riigi meetme kogukonnapõhise toetatud eluaseme ehk maakeeli sotsiaalmaja toetamise meetme projekti omafinantseeringu katmisel. Eeldatavasti peaks vald rahakotti kergendama kuni 300 000 euro võrra.

Suviste erakonnakaaslane, Saarde vallavolikogu EKRE fraktsiooni esimees Margus Kukk arvas istungil, et vallavalitsusele ei tohiks sellise raha kulutamiseks luba anda.

“Praegu ei ole õige aeg ega koht raha küsida, sest ei saa usaldada vallavalitsuses töötavatele inimestele 300 000 euro kasutamist, sest nad ei ole usaldusväärsed,” kõneles Kukk volikogu istungil sõnavõtus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles