112 päeva puhul saab tutvuda Pärnu päästekomandoga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu komando päästeautod.
Pärnu komando päästeautod. Foto: Urmas Luik

Esmaspäeval, 11. veebruaril tähistatakse üle-euroopalise hädaabinumbri 112 aastapäeva. Pärnumaal pakutakse sel päeval huvilistele võimalust tutvuda Pärnu päästekomandoga.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Tringi sõnutsi tutvustavad päästjad ennelõunasel ajal külalistele oma eluolu ja tehnikat. Uudistajad oma külastusest ette teatama ei pea.

Samuti kutsub häirekeskus üle-euroopalise 112 päeva puhul kõiki peresid ja lasteaedu valmistama lumest või lumele hädaabinumbrit 112. Täpsema info leiab päästeameti veebilehelt. Tegemist on kolmandat aastat korraldatava ettevõtmisega, mille eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust üle-euroopalisest hädaabinumbrist.

„Kuigi Euroopa Liidu liikmesriikide piires saavad hätta sattunud alates 1991. aastast tasuta 112 numbrile helistades nii erakorralise meditsiini, päästeteenistuse kui ka politsei abi, ei ole uuringute kohaselt pooled Eesti elanikud kursis, et 112 numbrile saab tasuta helistada teisteski Euroopa Liidu riikides. Samal ajal on inimesed hästi, ligi 90 protsendi ulatuses, informeeritud, et Eesti-siseselt saab abi kutsuda 112 numbri kaudu,“ sõnas häirekeskuse peaspetsialist Edvi Freiberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles