Pärnu sadama omanik kavandab uut tuuleparki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulegeneraator
Tuulegeneraator Foto: Tairo Lutter

Eelmisel aastal Pärnu sadama omanikuks saanud suurärimees Endel Siff esitas oma ettevõtte Baltic Blue Energy OÜ kaudu majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile hoonestusloa taotluse, et ehitada Hiiumaa ja Saaremaa vahele tuulepark, kirjutas Saarte Hääl.

Ettevõtte avamere tuulepark on planeeritud Lääne-Eesti rannikumerre Hiiumaa edela- ja Saaremaa põhjaranniku vahelisele alale. Kuigi taotluses käib jutt 388 tuulikust koguvõimsusega 2716 megavatti, soovib ettevõte tegelikult piirduda 1999megavatise võimsusega, märgib leht.

“Praegu oleme taotlenud suuremat võimsust ja suuremat pindala, et viia sel alal läbi tuuleuuringud. Pärast uuringuid valime välja tuulepargi rajamiseks kõige sobivamad alad,” rääkis tuulepargi planeerija Karl Mägi, kelle sõnutsi kulub tuulepargi ehituseni arvatavasti veel vähemalt viis aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles