Aretaja Margus Maripuu süda kuulub iiristele

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomekase peremehe Margus Maripuu silmis on iiris suhtlemisaldis, sensitiivne ja kuninglik lill, mille osa sorte on võimelised väljendama ülimat energiat.
Toomekase peremehe Margus Maripuu silmis on iiris suhtlemisaldis, sensitiivne ja kuninglik lill, mille osa sorte on võimelised väljendama ülimat energiat. Foto: Silja Joon

Pärnumaa piiril Eidaperes Toomekase talus elab taimetark Margus Maripuu, kelle uhkes taimekollektsioonis on peremehe silmis mitme taimekogu seas kõige kuninglikumal kohal iirised – ainuüksi sorte on Maripuul 900, peale selle oma aretatud 800 seemikut.

Maripuu nendib, et õieti on Eidapere ajalooline Pärnumaa, kust saavad alguse suured Vändra metsad ja Sauga jõe ürgorust väeti nirena vulisev Sauga jõgi.

“Tahate, ma näitan seda kraavi,” pakub Maripuu sõbralikult. Aedniku näol on tegemist kooliõpetaja ja loodusmatkade korraldajaga, kes teab ja näitab kohalikke müstilisi looduskooslusi. Näiteks Mukre loodusrada kabeda linnuvaatlustorniga rabajärvede vahel, aga nõiametsa ja haldjalagendikkugi ja energiasammast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles