RMK uuendab Pärnumaal metsateid ja kuivendussüsteeme

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatee.
Metsatee. Foto: Priit Pullerits/Postimees

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) uuendab või rekonstrueerib käesoleva aasta lõpuks üle Eesti 360 kilomeetrit metsateid ja 18 300 hektarit metsakuivendussüsteeme. Pärnumaal valmib kokku 12 objekti, millesse investeeritakse 1,9 miljonit eurot.

Pärnumaal, RMK Vändra ja Pärnumaa metskondades on valminud või valmimas sel aastal kokku 12 objekti, sealhulgas kümme teed kogumahus ligi 33 kilomeetrit ja kaks maaparandussüsteemi kogumahus 1600 hektarit, teatas RMK pressiesindaja.

Tänavune suurim objekt Pärnumaal, millesse investeeritakse ligi miljon eurot, on Tõstamaa ja Potsepa maaparandussüsteem, mille pindala on 1155 hektarit ja teede maht kokku 12,65 kilomeetrit.

RMK metsaparandustalituse juhataja Margus Reimanni sõnutsi investeerib RMK riigimetsa taristu arendamisse sellel aastal kokku 18,7 miljonit eurot, tänu millele valmib üle Eesti ligikaudu 150 objekti. “Täna valmib RMK metsades üle Eesti peaaegu iga päev mõni objekt –  rekonstrueeritud metsatee, metsakuivendussüsteem, suur truup või sild,” märkis Reimann ja lisas, et samasuguses mahus jätkatakse metsaparandustöödega järgmistelgi aastatel.

"Näiteks jätkuvad tööd Tõstamaa ja Potsepa II osa peal, mille valmimise tähtaeg on järgmise aasta 1. september," täpsustas Reimann ja lisas, et RMK plaanib järgmisel aastal Pärnumaal rekonstrueerida viis maaparandussüsteemi ja mitu teed.

Metsakuivendussüsteeme uuendatakse metsas selleks, et säilitada varasemast saavutatud puidu lisajuurdekasv ja puidu parem kvaliteet. Uuendatud metsateed lihtsustavad metsamajanduslike tööde korraldamist, tagavad ligipääsu metsapõlengute korral ja aitavad kaasa igaüheõiguste mugavamale kasutusele.

RMK hallatavast metsamaast ligikaudu pool ehk üle 400 000 hektari on kaetud metsakuivendussüsteemidega, metsateede kogupikkus on 8300 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles