Riigieksamite sooritamise hinne on jälle päevakorras

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindel on, et riigieksamid kevadel tulevad, küll pole veel selge, mitu punkti on vaja nende sooritamiseks.
Kindel on, et riigieksamid kevadel tulevad, küll pole veel selge, mitu punkti on vaja nende sooritamiseks. Foto: Urmas Luik

Riigikogus on esimesel lugemisel põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse muutmise seaduse eelnõu, mille heakskiitmisel peab gümnaasiumilõpetaja riigieksami sooritamiseks koguma vähemalt 20 protsenti maksimaalsest tulemusest, ka näeb eelnõu ette taastada õpetajate atesteerimine.

Selle aasta 31. detsembrini kehtiva põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse redaktsiooni kohaselt tuleb gümnaasiumi lõpetamiseks sooritatavatel riigieksamitel (matemaatika, võõrkeel, eesti keel või eesti keel teise keelena) koguda vähemalt üks protsent maksimumtulemusest. Jõus seadus toppab uuest aastast ka seni kasutatud õpetajate ametijärkude ja atesteerimissüsteemi. Peatab aastaid toiminud masinavärgi, sest mainitud süsteemid asendatakse järk-järgult Eesti ühtse kutsete süsteemi ja koolis kokku lepitud motiveerimissüsteemidega.

Viimast väitis vabariigi valitsuse nimel koostatud seletuskiri, mis rääkis lahti kehtiva variandi heakskiitmisele eelnenud põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse ning sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles