Laste liikluskasvatus mõjub ka lastevanematele

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Politsei kontrollis teisipäeval Pärnus lasteaedade ümbruses turvavarustuse kasutamist autodes ja tuvastas, et enamik vanemaid on liiklusteadlikud.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammelehe teatel korraldasid noorsoopolitsei ja Aide autokool 13. mail Tammsaare lasteaias perepäeva. Nii lastevanematele kui lastele õpetati turvavöö kasutamist ja selgitati, kui vajalik on turvavarustuse kasutamine.

Teisipäeva hommikul kontrollis politsei Pärnu lasteaedade läheduses, kuidas teadmised kinnistusid. Hommikutundidel vaadeldi lastevanemate liikluskäitumist ja turvavarustuse kasutamist Tammsaare, Pöialpoisi ja Aia tänava lasteaedade juures.

“Kontrolliti ligi sada autot, kuid rikkumine tuvastati vaid ühel korral,” ütles Tammeleht.

Pärnu noorsoopolitseinik Karin Uibo märkis, et autos turvavöö või vastava turvavarustuse abil kinnitamata laps võib viga saada juba järsu pöörde või äkkpidurduse korral.

Ta soovitas ennekõike vanemail endil lastele eeskuju anda ja turvavöö kinnitada, nii harjub laps vööd kasutama ja tuletab ununemise korral vanemale seda meelde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles