Kihnu saarel valmis sadamahoone

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu saarel avati sadamahoone.
Kihnu saarel avati sadamahoone. Foto: Ants Liigus

Kihnu sadamas tuli siiani praami oodata lageda taeva all. Nüüd sai saarel valmis sadamahoone, mis pakub nii varju halva ilma eest kui ka võimaldab näiteks käia duši all ja saunaski.

Sadamahoone ehitati riigifirma Saarte Liinide raha eest, 400 000 euro suurusest maksumusest tuli neljandik ka EAS-ilt, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Kihnu vallavanem Ingvar Saare ütles, et sadamahoone vajadusest hakati rääkima juba 2006. aastal. 2004 oli sadam antud Saarte Liinide hallata, rajatud oli uus kai ning sadamahoone plaanidki hakkasid kindlamaid piirjooni võtma. Ja liiga väike see küll ei saanud.

"Praegu võib-olla korraks palju rahvast sees, pisike. Aga meile see on päris mõistlik. Mõistliku suurusega, kihnlastele täpselt paras, ma arvan," lausus Ingvar Saare.

Saare jutu järgi tuleb sadamahoone kõrvale veel maju.

"Siia kõrvale on ju planeeritud aastaringne kohvik ja isegi veel üks pisike majake, kus siis renditakse turistidele, kes tulevad Kihnu külla, et saaks siis oma reisi alustada õieti, et saavad mõne jalgratta, auto või paati rentida, mis siin Kihnus võtta on ja saavad siin kohvikus istuda ja oodata," ütles Saare.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles