Leivas on vägi

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

“Leivas on vägi,” kinnitas Evelin Ilves (pildil) Pärnu Rahva Raamatu kaupluses, tutvustades oma uut kakskeelset raamatut “Leib. Ilo vägi / Bread. The Beauty & the Might”. Raamat sisaldab peale leivaretseptide saia- ja leivakatete retsepte. Ingliskeelse teksti on toimetanud autori abikaasa.

Ilves rääkis, et ta küpsetamiskirg pärineb lapsepõlvest, kuigi tema kodus leiba ei küpsetatud. Kaua kulus tal aega leivateo proovimiseni ja omajagu võttis aega juuretise saamine, mille ta lõpuks samuti ise tegi. Esimene leivategu õnnestus, kuid tegijal polnud plaaniski seda populariseerida. Aga kui 12 aastat tagasi hakkasid umbusklikud ajakirjanikud Ärma talu külastama, et näha, kas ta tõesti ise leiba teeb, levisid lood tema leivaküpsetamisest.

“Eestlased on leiva usku ja usuvad, et leivas on vägi,” arvas Ilves, kelle silmis on väge ka Eesti looduses ja eesti naistes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles