Visioonikonkursi võit läks Sütevakka

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. koht – Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium.
1. koht – Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium. Foto: Vaiko Edur

Pärnu linna ja maakonna kooliõpilaste visioonikonkursi neljale Eesti Vabariigi loojale monumendi püstitamiseks võitis Sütevaka humanitaargümnaasiumi töö “Muutuste tuules”.

Teise koha vääriliseks hindas žürii Kuninga tänava põhikooli töö “Valgustatud maa” ja kolmandat-neljandat kohta jagasid Ülejõe põhikooli ja Kuninga tänava põhikooli teise võistkonna kavandid. Kõiki nimetatuid premeeriti 100 euroga.

Pärnu uue kunsti muuseum ja linnavalitsus kutsusid võistluse ellu, et leida ideid, püstitamaks Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks monument selle loojatele: Päästekomitee liikmetele Konstantin Pätsile, Jüri Vilmsile, Konstantin Konikule ja Eesti riigi väljakuulutajale 23. veebruaril 1918 Hugo Kuusnerile. Mälestussammas plaanitakse rajada kunagise Pärnu poeglaste gümnaasiumi lähedusse, kus kolm neist meestest on õppinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles