Heategevuslik teatejooks ootab osalejate rekordit

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval, 5. mail toimub Pärnus ja veel 20 linnas juba üheteistkümnendat korda suur heategevuslik teatejooks, millest võtavad osa 5.–9. klasside lapsed ja noored. Foto on illustreeriv.
Neljapäeval, 5. mail toimub Pärnus ja veel 20 linnas juba üheteistkümnendat korda suur heategevuslik teatejooks, millest võtavad osa 5.–9. klasside lapsed ja noored. Foto on illustreeriv. Foto: MAILIIS OLLINO/PRNPM/EMF

Neljapäeval, 5. mail toimub Pärnus ja veel 20 linnas juba üheteistkümnendat korda suur heategevuslik teatejooks, millest võtavad osa 5.–9. klasside lapsed ja noored.

Seekord oodatakse jooksule rekordiliselt üle 10 000 tubli noore, kes jooksevad liikumisvõime kaotanud laste ravi heaks, registreerida saab veel teisipäevani.

Teatejooksu üks eestvedajatest Erik Pallase ütles, et selle aasta jooksuga soovitakse püstitada uut rekordit ja seetõttu oodatakse veel 25. aprillil osalejaid end kirja panema. "Tänu AS Kalevi toetusele saab teatejooks kasvada ja seekord ootame jooksule rekordiliselt üle 10 000 lapse, kes soovivad liikuda ja anda oma panuse heategevusse.

Siiani suurim osalejate arv oli 2012. aasta jooksul, kus osales ligikaudu 9500 noort. Et praegu on osa koolidel vaheaeg, oleme pikendanud tähtaega, et kõik soovijad saaksid võistkonnad kokku – jooksule saab registreerida kuni uue nädala teisipäevani," kutsus üles Pallase.

Teatejooks on Eesti suurim laste- ja noortespordisündmus ning ühtlasi suurim üritus, kus lapsed annavad oma panuse heategevuseks. Jooksu idee on anda noortele võimalus tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest, samal ajal saavad nad osalemisega anda oma moraalse panuse nende eakaaslaste raviks, kes on õnnetu juhuse või haiguse tõttu liikumisvõime kaotanud. See on ühtlasi hea võimalus õpetada noortele heategevuse tähtsust ning kaasata neid juba varakult heade tegude tegemisse.

Teatejooks toimub samaaegselt 21 kohas üle Eesti ja see peetakse viies vanuserühmas: 5., 6., 7., 8. ja 9. klassi noortele. Iga kool võib välja panna piiramatul arvul võistkondi, samuti võivad osaleda sõpruskondade võistkonnad. Tiimis on kaheksa liiget, iga jooksja läbib 200–300 meetri pikkuse distantsi. Teatejooksul võitjaid välja ei selgitata, oluline on osavõtt.

Teatejooksust osavõtt on osalevatele lastele tasuta. Lapsed saavad tänutäheks ja jooksul osalemise mälestuseks teatejooksu särgi, mis seekord on Mesikäpa kollast värvi. Teatejooksule saab registreerida ürituse kodulehel.

Lapsed juhivad oma pealehakkamise ja jooksuga täiskasvanute tähelepanu annetamisvõimalustele. Teatejooksuga kogutud annetused jagunevad kaheks: üks pool läheb Kose kuueaastase tüdruku Kertu, teine Tallinna nelja-aastase tüdruku Uljana ravi toetuseks.

Kertu sündis tugevalt enneaegsena. Tema kõndimist takistab alajäsemete spastilisus, mistõttu vajab ta liikumiseks tugiortoose ja kõnniabivahendeid.

Uljana on sünnijärgse trauma tagajärjel spastiline, tema lihased on kanged ja lihastoonus nii kõrge, et liikumine on raske.

Teatejooksu toetajate abiga soetatakse lastele spetsiaalsed taastusravi-jalgrattad, mille abil saab arendada jalgade liikuvust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles