Viive Korb pälvis Puškini-nimelise elutöö preemia

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puškini-nimelise preemia laureaat Viive Korb.
Puškini-nimelise preemia laureaat Viive Korb. Foto: Erakogu

Parima vene keele kui võõrkeele õpetaja preemia – Puškini preemia – pälvis Pärnu Koidula gümnaasiumi õpetaja Viive Korb.

Viive Korb pälvis Puškini-nimelise elutöö preemia parimale vene keele kui võõrkeele õpetajale. Koos temaga said laureaatideks Jelena Laanjärv ja Tatjana Palusaar. Tunnustus anti üle 10. üleriigilisel vene keele kui võõrkeele õpetajate konverentsil Tallinnas.

Puškini instituudi ja Eesti vene keele õpetajate aineühenduse korraldatud konverents „Vene keel kui võõrkeel: minevik, olevik, tulevik. Uus aeg – uus nägemus“  kujunes rahvusvaheliseks ettevõtmiseks. Peakülaline oli Peterburi riikliku ülikooli professor, rahvusvahelise vene keele ja kirjanduse õpetajate assotsiatsiooni president L. A. Verbitskaja. Temaga kaasas olid selle ühingu liikmed Rumeeniast, Moldovast, Hiinast, Jaapanist, Rootsist, Soomest, Ukrainast  ja mujalt – kokku 15 riigist.

Puškini preemia asutas Tallinnas asuv Puškini instituut eesotsas direktori ja paljude õpikute autori professor Inga Mangusega 2008. Aastal. Preemia antakse välja igal aastal kahes nominatsioonis: vene keele kui emakeele õpetajale ja vene keele kui võõrkeele õpetajale silmapaistvate tulemuste eest oma töös. Kuni eelmise aastani käisid tiitlit ja preemiat üle andmas Puškini otsesed järglased Aleksander Puškin ja tema abikaasa Maria-Madlen Puškina-Durnovo, kes elavad Belgias. 2010. aastal anti esmakordselt välja ka vene keele kui elutöö preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles