Piltuudis: mängutuba krooni ei aktsepteeri

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline silt oli Pärnus Port Artur 2 laste mängutoa uksel juba eile õhtul.
Selline silt oli Pärnus Port Artur 2 laste mängutoa uksel juba eile õhtul. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kuigi täna peab kroon igal pool euro kõrval veel kehtima, ei soovi mõni kaupmees käibelt kaduvat rahaühikut klientidelt juba mitmendat päeva vastu võtta.

Vähemalt eile õhtust võib Pärnu Port Artur 2 kaubanduskeskuse kolmandal korrusel asuva laste mängutoa uksele kleebitud teatelt lugeda: „Seoses euro tulekuga saab Mini Pordi mängumaal arveldada vaid eurodes.“

Mängutoa töötaja Anne ütles teleonivestluses Pärnu Postimehele, et kuigi mängutoa juhataja Iren Hansen on sildi välja riputanud, võtab tema meeleldi ka kroone vastu.

"Viimasel kahel päeval on kolm inmest kroonides maksnud," seletas Anne. "Tagasi oleme andnud eurodes."

Enda sõnutsi vabatahtlkuna mängutoas töötava Anne jutu järgi on ta teadlik, et kroonides peab veel tänaseni maksta saama. Tema väitel pole keegi uksel olevast sildist probleemi teinud. "Inimesed ei ole seda justkui tähelegi pannud," lausus ta.

Tarbijakaitseameti pressiesindaja Kadri Kauksi kinnitas, et täna peab igal pool saama arveldada veel kroonides.

Kauksi lisas, et tarbijakaitseameti järelevalve osakond läheb Mini Pordi mängumaad kontrollima.

Euro kasutusele võtmise seaduse kohaselt kehtivad kroonid ja krooni vääringus mündid seadusliku maksevahendina 14 päeva jooksul pärast euro kasutuselevõttu ehk täna keskööni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles