Aed õitseb lillemarssali taktikepi rütmis (1)

Annika Poldre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aia- ja külalistemaja terrass on justkui avar suvetuba, kus on kasvama jäetud vanad ploomipuud. Siin on hubane istuda ja aeda vaadelda. Õhtul loovad siin müstilist valgust elektriküünlad puutüvede ümber.
Aia- ja külalistemaja terrass on justkui avar suvetuba, kus on kasvama jäetud vanad ploomipuud. Siin on hubane istuda ja aeda vaadelda. Õhtul loovad siin müstilist valgust elektriküünlad puutüvede ümber. Foto: Mailiis Ollino

Nagu võõraste eest peidetud kaunitar on Pärnus Pardi 2d võluv koduaed tänaval kulgejale aimamatu. Umbteel asuvast majast möödujaiks on vaid mõni naaber, kes endisele garaažidega tühermaale peaaegu ühel ajal kodud rajasid.

“Kevadel sai kolm aastat, kui siia kolisime,” ütleb mullu Pärnu kauni koduaia konkursil võitjaks tulnud aia omanik Marika Tõke. Augustis täitub kolm aastat ka aia rajamise algusest.

“Me ei saa vaikida autorist,” sõnab Marika. Aia projekti, mis sai valmis juba siis, kui maja vundamenti valati, tegi Lagle Suursild. Pererahvas viis selle oma kätega ellu. “Meile väga meeldis tema projekt,” ütleb Marika ja näitab aiaosa, kus temal on jäetud võimalus oma ideid uuendada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles