Möödub 22 aastat Vene vägede lahkumisest

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjameeste mälestuskirik Toris.
Sõjameeste mälestuskirik Toris. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eesti sõjameeste mälestuskirikus Toris tähistatakse 31. augustil lähiajaloo olulist sündmust, 22 aasta möödumist Vene vägede väljaviimisest.

Vene Fõderatsiooni relvajõudude lahkumisega Eesti Vabariigi territooriumilt lõppes üle poole sajandi kestnud okupatsioon ning sellele on pühendatud tänujumalateenistus, millel teenib kaitseväe kaplaniteenistus. Esineb Eesti sõjameeste Pärnu ühenduse meeskoor, sõnavõttudele järgnevad mõttehetked ratsamonumendi juures. Naiskodukaitse liikmed pakuvad üritusel osalejatele kehakinnituseks välisuppi.

Eesti sõjameeste Pärnu ühenduse president Jüri Kask rääkis, et Toris tähistatakse meie riigile ja rahvale olulist sündmust neljandat aastat, kuid esimest korda antakse üle mälestusmedalid „Taasiseseisvumise kaitsja”. Medaliga väärtustab Eesti vabadusvõitluse ja vastupanuliikumise mälestusliit neid, kes andsid kriitilisel hetkel oma panuse iseseisvuse taastamisse. Teadaolevalt antakse kolmapäeval Toris üle paarkümmend mälestusmedalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles