Enn Saardi dilemma: kumb rannavilla valida?

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn ja Olga Saard – tööl kolleegid, ent kodus lihtsalt abikaasad. Fotol seisavad Saardid oma praeguse kodu, Seedri 2 avaras aias.
Enn ja Olga Saard – tööl kolleegid, ent kodus lihtsalt abikaasad. Fotol seisavad Saardid oma praeguse kodu, Seedri 2 avaras aias. Foto: Mailiis Ollino

Kui Pärnu Rannastaadioni kõrval valendava Kuuse 2 villa müügikuulutus kinnisvaraportaalidesse ilmus, tõusis see hoobilt üheks Pärnu kalleimaks müügil olevaks eramuks.

Viis aastat tagasi oktoobris, kui päästjad olid paaripäevase vahega kaks korda põlema süttinud rannavillat kustutamas käinud, avanes Kuuse 2 kinnistul hoopis teistsugune vaatepilt: ehitismälestisena muinsuskaitse alla kuuluv eramu oli osaliselt söestunud ja akendeta ning läbi vettinud.

Ometi lubas Kuuse 2 üks omanik, Pärnu tuntud ettevõtja Enn Saard siis leheveergudel, et renoveerib maja kahjutule kiuste. Ta jättis ütlemata, et vaid paar päeva enne punase kuke külaskäiku oli ta saanud kogu kinnistu omanikuks. Tehing oli sedavõrd värske, et kanne polnud registritesse jõudnud, kui tühjana seisnud villa süttis. Ja mitte korra, vaid kaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles