Pärnust saab Siim Kallas vähemalt ühe valijamehe

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisurn.
Valimisurn. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogust saab presidendikandidaat Siim Kallas vähemalt ühe valijamehe, teise esindaja eest valimiskogus võitlevad Allar Jõksi ja Mailis Repsi toetajad.

Linnavolikogu hakkab valijamehi valima 15. septembril volikogu istungil. Reformierakondlase Toomas Kivimägi nimelisel valimisliidul on volikogus 11, Keskerakonnal üheksa, Isamaa ja Res Publica Liidul (IRL) kuus, Reformierakonnal viis ja sotsiaaldemokraatidel kaks esindajat.

Valimisliitu esindava linnapea Romek Kosenkraniuse väitel soovib valimisliit kindlasti ühte kohta ja esitab volikogus oma valijamehe kandidaadi. “Selle inimese nimi selgub järgmise nädala alguseks pärast sisevalimist, aga ametlikult käime nime välja alles volikogus. Kuna valijamees esindab valimisliitu, leiame konsensuslikult, kelle poolt ta peaks hääle andma,” kõneles Kosenkranius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles