Metropoliit annetas olümpial pronksi võitnuile ordenid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Metropoliit Stefanus andis pühapäeva õhtul Kõpu kirikus Püha Piiskop Platoni III järgu ordeni Rio olümpialt medalitega naasnud sõudmise neljapaadi liikmetele ja nende treenerile Matti Killingule.

Väärikas autasu ehib nüüd ka Andrei Jämsä, Allar Raja ja Kaspar Taimsoo kuuerevääri, varem on Platoni ordeni pälvinud Tõnu Endrekson (hõbe Pekingi olümpial), kellele metropoliit ulatas aukirja.

Piiskop Platoni III järgu orden antaks silmapaistvate saavutuste eest ja selle aumärgi võivad saada kirikuga mitteseotud inimesedki.

Tallinna ja kogu Eesti ülipühitsetud metropoliit Stefanus andis ordenid ja tänukirjad üle piiskop Platonile pühendatud muusikafestivali „Musica hymnis” avakontserdil, mille peaesinejad olid Eesti Televisiooni tütarlastekoor ja noorte kammerorkester Peterburist.

Piiskop Platon, kodanikunimega Paul Kulbusch (1869–1919) oli sündinud Pootsis ja sellepärast toimus  tema mälestuskontsert vaimulike ja arvuka publiku osavõtul Pootsi-Kõpu kirikus Tõstamaa vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles