Peeter Järvelaid: Presidendi sõbrad ja vaenlased

Peeter Järvelaid
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Järvelaid.
Peeter Järvelaid. Foto: PP

Üks minu hea sõber Võrumaalt ütleb: “Sugulastega võid tülitseda, aga naabritega on tark püüda rahus elada.” Meeles on veel vanemate ja targemate ütlused, et “nii vilets mees ma ka pole, et mul vaenlasi ei oleks” ning “hoolitse ikka sõprade arvu suurendamise eest, vaenlasi leidub ka midagi eriliselt tegemata”. See kõik tuli mulle meelde, kui meie ajakirjandusse jõudis Soome päevalehe Helsingin Sanomat kolumnisti Jussi Niemeläineni arvamus, mis õhutab tüli põhjanaabritega.

Soome ajakirjanik väidab, et meie president Toomas Hendrik Ilves ei sobi oma iseloomult Soome presidendiga. See iseenesest pole probleem, sest igal inimesel on õigus oma arvamusele.

Kuid Soome ajakirjaniku artiklist võib välja lugeda, et just Ilves on süüdi, kui Eesti ja Soome suhted pole olnud viimasel ajal nii head, kui oleksid võinud olla. Eesti president olevat isegi kuidagi takistanud Soome ja USA sõjalise koostöö süvenemist (Postimees.ee 05.09.2016).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles