Raamatukogus avati näitus ja tuleb loeng arbujatest

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2010. aastal pälvis Vallo Kepp riikliku kultuuripreemia.
2010. aastal pälvis Vallo Kepp riikliku kultuuripreemia. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Neljapäeval, 6. oktoobril kell 15.15 räägib Vallo Kepp Pärnu keskraamatukogu suures saalis kirjandusrühmituse Arbujad liikmetest, tegevusest ja loomingust ning alates tänasest kuni 6. novembrini on Pärnu keskraamatukogu esimese korruse galeriis üleval väljapanek "Arbujate aabits – tsitaadid, raamatud, pühendused, fotod".

Ants Orase 1938. aastal koostatud antoloogia "Arbujad" järgi nime saanud luuletajate sõpruskonda kuulusid Betti Alver, Heiti Talvik, Bernard Kangro, Uku Masing, Paul Viiding, August Sang, Kersti Merilaas ja Mart Raud.

Näituse koostaja Vallo Kepp selgitab, et see on esimene tsitaadinäitus meie kultuuriruumis ja ühtlasi aabitsaharjutus kavandatavale filmile. Fotod pärinevad Eesti kultuuriloolise arhiivi fotokogust ja filmi "Uku Masingu maastikud" arhiivist.

Vallo Kepp on kümmekonna kirjandusliku isikuloolise dokumentaalfilmi autor – sealhulgas filmid Alverist, Kangrost ja Masingust – ja nelja temaatilise luuleantoloogia koostaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles