Pärnu rotarite aasta tegu kõrgub Kõpu külas

Silvia Paluoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plekksepp Sergei on pannud katuseid üle Põhjalahe ja vahetas Kõpu kiriku kuplitel välja tsaariaegse pleki.
Plekksepp Sergei on pannud katuseid üle Põhjalahe ja vahetas Kõpu kiriku kuplitel välja tsaariaegse pleki. Foto: Urmas Luik

Pärnu Rotary klubi aasta tegu hakkab kaugelt silma neile, kes sõidavad Tõstamaa teed, sest pole võimalik mööda vaadata imposantsest Kõpu õigeusu kirikust ega selle kiiskavatest tsinkplekiga kaetud tornidest, eriti kuplikujulisest peatornist.

Just selle, Kristuse torni remonti toetaski Pärnu Rotary klubi ja rotariaanide panus ehitismälestise säilimisse on 17 000 eurot. Riiklikust pühakodade programmist eraldati selleks aastaks 38 000 eurot neilitise ja nurgatornide taastamiseks.

Kõpu kiriku koguduse vanem, ettevõtja ja Rotary Pärnu klubi president Enn Rand ütles, et pühakoja restaureerimisele on õla alla pannud Tõstamaa vallavalitsus, aitavad MTÜ Kõpu Arenduskeskus ja hulk häid inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles