Kutja talu valgustab mobiilne päikesejaam

Teet Roosaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi hajaenergeetika juht Ott Antsmaa, Energogeni juhatuse liige Martin Lall ja Kutja talus puhkav Ats Lensment uudistasid uut päikesejaama, mille Elektrilevi eile Energogenilt vastu võttis.
Elektrilevi hajaenergeetika juht Ott Antsmaa, Energogeni juhatuse liige Martin Lall ja Kutja talus puhkav Ats Lensment uudistasid uut päikesejaama, mille Elektrilevi eile Energogenilt vastu võttis. Foto: Mailiis Ollino

Metsade keskel Kutja talus puhkav Lensmentide pere võib nüüd rahumeeli elektrikeetja sisse lülitada, sest OÜ Elektrilevi paigaldas nende hoovi mobiilse päikeseelektrijaama.

“Kui elektrikannu järele panin, tõmbas pirnid ikka väga hägusaks,” lausus Ats Lensment. Tema õde Anu ostis riigimetsa majandamise keskuselt Saarde vallas Sigaste lähedal vana popsitalu, mida õde, vend ja nende vanad klassikaaslased aeg-ajalt pelgupaigana kasutavad.

“Üks tuttava tuttav, kellel oli vaja ülikool lõpetada, oli kolm päeva siin. Lahkudes oli laual kiri, mis lõppes küsimusega: “Kas see on normaalne, et karu õues kõnnib?”. Rebasekutsikad möllavad siin sageli hoovis,” rääkis Ats Lensment.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles