Õhusaaste võib meie kandiski haiglasse viia

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Eelmisel nädalal avaldatud uuringu tulemustest selgus, et aastas satub haiglasse ligemale 30 pärnumaalast, kelle hingamisteede või südame-veresoonkonna tõbedes võib süüdistada õhusaastet.

Tartu ülikooli teadlased andsid uuringu käigus oma hinnangu sellele, kuivõrd mõjutab maapinnalähedane osoon Eesti inimeste tervist. Andmete kogumisel selgus, et õhusaastet on rohkem Loode- ja Lääne-Eestis, sealhulgas Pärnumaal.

Uuringu vastutav korraldaja Hans Orru täpsustas, et niisuguse leiu taga on õhusaaste rändav iseloom: see on pärit Lääne-Euroopast ja enamasti sealtkandist puhuvadki meil tuuled. Eelmisel nädalal pariislasi lämmatanud ja sealsed vaatamisväärsused varjutanud saastepilv õnneks Eesti kohale ei jõudnud: õhumass viis selle hoopis üle Kesk-Euroopa Vahemere poole. “Sel ajal Lääne-Euroopa õhusaaste Läänemere äärde ei jõudnud,” rahustas sünoptik Taimi Paljak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles