Juhtkiri: Vennaarm ja katuseraha

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Tänastest uudislugudest saab lugeda, kuidas jagati sellel aastal riigikogus katuseraha ja millised eraldised võivad tulla Pärnumaale. Kuigi nimekirja on mitu korda kontrollitud, pole välistatud, et midagi on ikkagi jäänud kahe silma vahele, aga üldpilt sellest eriti ei muutu.

Kui läinud aastal Reformierakonna juhitud võimuliit vastasleeri ei solvanud ja suurimal opositsiooniparteil Keskerakonnal avanes võimalus kohalikeks vajadusteks jagada märkimisväärne summa, siis sel aastal lõppes vennaarm. Keskerakonda loetakse selle otsuse algatajaks, aga fakt jääb faktiks, et vastne võimuliit eraldas opositsioonile kõigile näpuotsaga võrdselt 300 000 eurot. Vabaerakond ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond tulid pisku jaotamisega toime. Reformierakond otsustas regionaalsetest eraldistest loobuda ja esitada riigieelarve muudatuste ettepanekud.

Kas oravad tõesti lootsid, et näiteks e-residentsuse 2017. aasta eelarve miljoni võrra suurendamine, okupatsioonide muuseumile poole miljoni lisamine ja perioodika maakojukande dotatsiooni tõstmine 200 000 euro võrra läbi lähevad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles