Maksuamet võtab käsile ümbrikupalga maksmise hotellides

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Marko Saarm / Sakala

Maksu- ja tolliameti teatel hakatakse lähiajal võtma ühendust majutus- ja toitlustusettevõtetega kogu Eestis, et tuletada meelde töötajate registreerimise nõuet.

Hiljutine Eesti kaubandus-tööstuskoja liikmete seas tehtud uuring kinnitas senist teadmist, et ehitussektori järel on tava ümbrikus palka maksta jätkuvalt levinud majutus- ja toitlustussektoris.

Ameti töötajatel on plaanis osa majutus- ja söögikohti läbi käia. Kohapeal võtab ühe töötaja registreeringu kontroll alla minuti.

Maksu- ja tolliamet saadab samasuguseid teavitusi tulevikuski, et kõik töötajad registrisse jõuaksid. Kirja tuleb anda hooajatöölisedki.

2015. aastal oli ümbrikupalga kahtlusega ettevõtteid Pärnumaal registreeritud firmadest 21,2 protsenti ja nende hulk vähenes läinud aastal ühe protsendi võrra.

Ümbrikupalga maksmise tulemusel tekkinud maksukahju järgi asub Pärnumaa mullustel andmetel kolmandal kohal Harju- ja Võrumaa järel. Summas tekib seetõttu enim kahju Harju-, Tartu- ja  ja Ida-Virumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles