Raamatukogu ootab perepäevale

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatukogu perepäeval tulevad külla lugemiskoerad.
Raamatukogu perepäeval tulevad külla lugemiskoerad. Foto: Urmas Luik

Pärnu keskraamatukogu tähistab laupäeval, 21. jaanuaril oma aastapäeva perepäevaga.

"Raamatukogu tähtpäev on 7. jaanuaril, kui 108 aastat tagasi avati Pärnus Elevandi uulitsa rahvamajas esimene avalik raamatukogu," rääkis keskraamatukogu turundusjuht Krista Visas. "Alates 2014. aastast tähistame sünnipäeva perepäevaga, kus pakume tegevust ja lugemist igas vanuses raamatusõpradele."

Hommikul avatakse traditsiooniliselt kohvik Katariina Juures, kus raamatukoguhoidjad pakuvad isetehtud hõrgutisi. Hiljem algab lastele Mürakarukool ja keskpäeval tunnustatakse tublisid lugejaid. Jutte ja luuletusi loevad Endla teatri noored näitlejad Saara Nüganen ja Ott Raidmets. Kuulama tulevad lugemiskoerad Lex, Chilli ja Chuck.

Lapsi kaunistab näomaalija ja töötoas saab Triinu Klausi juhendamisel õppida südame- ja käepaela või võtmehoidja punumist.

Igas vanuses malesõbrad saavad mängida simultaanil maletreener Eiki Lehemetsa vastu. Visase sõnutsi toimub simultaan teist aastat ja eelmisel aastal osales sellel 15 mängijat vanuses viis kuni 60 aastat. Osaleda soovijatel palutakse endast reedeks raamatukokku teada anda.

Seenioridele pakutakse sülearvuti koolitust: räägitakse selle kasutamise algtõdedest, vajadusel aidatakse installida programme ja vastatakse küsimustele. Oma sülearvuti on tarvis kaasa võtta.

Kogu kõigis osakondades toimuvad lugejamängud ja näitused. Näiteks paneb ilukirjanduse osakond välja näituse 1970.–1980. aastatel moes olnud noorteraamatutest. "Pimekohting" võimaldab koju laenutada kinnises pakendis raamatuid.

Ühineda saab Pärnu keskraamatukogu lugemisprogrammiga, mille raames tuleb läbi lugeda vähemalt kümme raamatut teost raamatukogu voldikus toodud teemadel. Voldiku tagastanud lugejate vahel loositakse mais välja auhinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles