MustonenFest toob Pärnusse iidse Bütsantsi muusika

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Eliisabeti kirikusse jõuab iidse muusika traditsiooni kandja, kes tutvustab Bütsantsi jumalateenistuste muusikat - Rumeenia koor Byzantion.
Pärnu Eliisabeti kirikusse jõuab iidse muusika traditsiooni kandja, kes tutvustab Bütsantsi jumalateenistuste muusikat - Rumeenia koor Byzantion. Foto: promo

Sellel nädalal algava MustonenFesti külalised on taas muusikamaailma tipud.

Igal MustonenFestil on üles astunud mõni rariteetse koorikultuuri esindajagi. Nii jõuab Pärnu Eliisabeti kirikusse iidse muusika traditsiooni kandja Rumeenia koor Byzantion, mis tutvustab Bütsantsi jumalateenistuste muusikat.

Teguseva kloostrikoorina lauldakse jumalateenistustel, aga korraldatakse ka koos Bütsantsi muusika assotsiatsiooniga meistrikursusi, konverentse ja Bütsantsi muusika festivale.

Andres Mustoneni ja Hortus Musicuse 1989. aastal algatatud barokkmuusikakontsertide sari on aastate jooksul kasvanud mahukaks festivaliks. See on avardanud ajastupiire, toonud Eestisse hulgaliselt mainekaid muusikuid ja  jätkab kuuendat aastat MustonenFesti nime all. Festivali ühine nimetaja on Andres Mustoneni markantne muusikaline isiksus.

"MustonenFest ei ole alguskuupäevast lõppkontserdini kestev hetk, vaid pidev muusikas olek. Tegelen nende asjadega, mis on mulle tähtsad ja aktuaalsed. Need pole asjad, mis tooks kasu nüüd ja kohe. Mind huvitab festivalil kõik, mis on seotud meie üle 2000aastase tsivilisatsiooni lätetega, ja jätkan neid otsinguid, et oma leide publikuga jagada," ütles Andres Mustonen tänavuse festivali eel. 

Festival toimub 27. jaanuarist 5. veebruarini ja jõuab kontsertidega peale Tallinna Peteburisse, Tartusse, Pärnusse ja Jõhvi. Kontsert "Bütsantsi hääled" toimub Pärnu Eliisabeti kirikus 1. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles