Meelis Kukk: Lapsed ei ole pokkerižetoonid

Meelis Kukk
, Pärnu abilinnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu abilinnapea Meelis Kukk.
Pärnu abilinnapea Meelis Kukk. Foto: Pärnu linnavalitsus

Pärnu Postimehe reporter Martin Laine võrdles oma 24. jaanuari kirjutises pokkerimänguga Pärnu linna ettepanekuid ülejäänud omavalitsustele arveldada koolide õppekohtade maksumuse suhtes kulupõhiselt. See pole tavaline pokker, vaid ilmselt maailma kõrgeimate panustega mäng, otsustades žetoonide väärtuskandjate järgi – need on lapsed.

Niisugune intrigeeriv lähenemine ajendas mind tutvuma pokkerireeglitega, et mõistaksin, millest täpselt jutt. Ega ma Laine mõtteparalleelides õieti selgust saanudki. Küll hakkas mulle meeldima pokkeri hea mängutava: näidates kaarte ühele mängijale, tuleb neid näidata kogu lauale.

Kui Pärnu linna kaubandusasutuses, Uulu või Tori kaupluses sisseoste teeme, näeme, et seal müüdavatel toodetel on kindel hind. See tuleb mis tahes ostu puhul ühtviisi tasuda nii pärnakal kui ka Uulu ja Tori elanikul. Sama kehtib erasektori teenindusasutuste teenuste tarbimise ja riigi osutatavate teenuste puhul. Mis imemoodustised on omavalitsused, kus ühed peaksid teistele teenuseid osutama ja veel peale maksma?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles