Varbla kool püüab oma kolmandat varblast

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varbla põhikooli direktor Urmas Reinfeldt näitas kaht eelmist almanahhi, milles on avaldatud valik õpilasloomingut.
Varbla põhikooli direktor Urmas Reinfeldt näitas kaht eelmist almanahhi, milles on avaldatud valik õpilasloomingut. Foto: Mailiis Ollino

Varblas on lastele a-d ja b-d pähe aetud niisama kaua, kui maarahvas on lugenud Jannseni asutatud Pärnu Postimeest: mõlema puhul valmistutakse kevadel tähistama 160. aastapäeva.

Varbla kooli direktori Urmas Reinfeldti laual on virnas laste joonistused, millest nagu õpilaste kirjanditestki tuleb teha almanahhiks karm valik. Kirjandus- ja kunstikogumikku on koostatud selle maja seinte vahel viie aasta järel, igaks vilistlaste kokkutulekuks. Almahh “Esimene varblane” ilmus 2007, “Teine varblane” 2012 ja aeg on tiksunud kolmanda kogumikuni.

“Kui sa juba vana oled ja sul kool veel meelde tuleb, siis sa ahju taha poe ja siit mälestusi loe,” on algklassiõpilane vorminud värsiread esimesse kogumikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles