Valitsuskabinet toetas ujumise algõpetuse taseme tõstmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aastal läbi viidud uuringu kohaselt ei ole praegu põhikooli riiklikus õppekavas kirjeldatud ujumise algõpetuse taotletavad tulemused laste ujuma õpetamiseks piisavad. Foto on illustreeriv.
2015. aastal läbi viidud uuringu kohaselt ei ole praegu põhikooli riiklikus õppekavas kirjeldatud ujumise algõpetuse taotletavad tulemused laste ujuma õpetamiseks piisavad. Foto on illustreeriv. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Valitsuskabinet toetas tänasel istungil kultuuriminister Indrek Saare esitatud ettepanekuid ujumise algõpetuse taseme tõstmiseks ja metoodika uuendamiseks. Koalitsioon on ujumisõppe rahastamise suurendamiseks aastas juurde arvestanud miljon eurot alates 2018. aastast.

2015. aastal tehtud uuringu kohaselt ei piisa praegu põhikooli riiklikus õppekavas ujumise algõpetuse taotletavatest tulemustest laste ujuma õpetamiseks. Algõpetuse kättesaadavus on riigis ebaühtlane, puudub ühtne metoodika, õpiväljundid ja ujumisõpetajate kvalifikatsiooni kirjeldus. 

Kultuuriminister Indrek Saare sõnutsi toetab ettepanek mitme ministeeriumi tegevuse eesmärki, sest ujumise algõpetusel on tugev seos nii uppumissurmade ennetamise kui ka liikumisharrastuse ja rahvatervisega laiemalt. „Kultuuriministeerium soovib tagada kvaliteetse tasuta ujumisõppe kõigile lastele, sõltumata nende vanemate sissetulekust ja elukohast. Algkoolis omandatud oskus jääb noortele kogu eluks ja aitab tulevikus vähendada õnnetussurmasid,“ rääkis Saar. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles