Koidula kool meelitas lapsi eksitamisega

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula kool riputab igal aastal välja reklaamplakateid. Muuseas, riigiasutused ei pea reklaami eest linnale maksu tasuma.
Koidula kool riputab igal aastal välja reklaamplakateid. Muuseas, riigiasutused ei pea reklaami eest linnale maksu tasuma. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Koidula gümnaasium pani keskkooli astuda soovinud nelja-viielised õpilased allkirjaga lubama, et nad ei lähe konkurentide sisseastumiskatsetele. Koolid midagi sellist nõuda ei saa ja koolijuhtide arvates on riigigümnaasiumi käitumine ebaeetiline, kuid Koidula kooli direktori Indrek Kaldo väitel andsid lapsed allkirja tavalisele registreerimisvormile.

Lapsevanem Diana Veskimägi selgitas, et tema tütar käis nelja-viielistele mõeldud vestlusel, kus selle korraldanud õpetajad nõudsid lapselt kohest otsust ja allkirja, mis kinnitaks, et neiu asub õppima Koidula gümnaasiumi ja muudesse koolidesse astuda ei ürita.

“Tütar tahtis teha sisseastumiskatsed mitmesse kooli, et lõpuks otsus langetada,” selgitas lapsevanem. Kui laps oleks aga allkirjast keeldunud, poleks ta saanud kooli astuda tänu headele hinnetele konkursiväliselt ja pidanuks sooritama sisseastumiskatsed. “Ka siis, kui ta oleks läinud katsetele, oleks ta pidanud ikkagi oma koolivaliku kinnituse Koidulale andma enne ülejäänud koolide katseid,” ütles Veskimägi. Seega andiski tüdruk allkirja, millega lubas koolile truuks jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles