40 aastat tagasi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Sulatatud juustude hulka kuuluvad mitmesugused delikatessjuustud. Need valmistatakse eriti hinnalistest juustuliikidest (šveitsi, nõukogude, hollandi, kostromaa juust jt) ning maitselisandeist.

Kaubandusvalitsuse kauplustes on selleks sulatatud võidejuust “Merevaik”. See valmistatakse kõige kvaliteetsemaist, hästi laagerdunud naturaaljuustudest. Neile lisatakse toorjuustu, täispiimapulbrit, võid ja rõõska koort. Seetõttu sisaldab juust “Merevaik” 60% rasva kuivaines. 1970. a. anti sellele juustule riiklik kvaliteedimärk.

Valiku võib teha ka selliste juustude kasuks nagu “Uus juust”, “Sõprus”, “Suvi” ja “Valgerand”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles