Mitu korda joobes autojuhtimises kahtlustatav vahistati

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi

Pärnu maakohus võttis vahi alla mehe, keda kahtlustatakse korduvas mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis ja kellel puudus juhtimisõigus.

29aastane Kaspar peeti kinni 16. märtsi öösel Pärnus Nikolai tänaval, kus ta üritas purjuspäi juhtida sõbra sõiduautot Nissan Patrol, ja omamata vastava kategooria juhtimisõigust.

Kaspar on varemgi, 2015. ja 2017. aastal kõrvaldatud mootorsõiduki juhtimiselt alkoholijoobes. Prokurör Liisa Nuut näeb tema tegudes süstemaatilist rikkumist.

"Nii küüniliselt ja hoolimatult käituva inimese suhtes tuleb kasutada kõige rangemaid mõjutusvahendeid," ütles prokurör. Ta lisas, et süüd näitab seegi, et Kaspar viibis seltskonnas, kes oli teel järgmisele peole. On kahetsusväärne, et Kaspariga koos olnud sõbrad ei teinud katsetki teda takistada. Kasparil tuleb nüüd vahi all viibida vähemalt kaks kuud.

Lääne prefektuuri patrulli- ja liiklusjärelevalve talituse juhi Sander Peremehe sõnutsi peaks iga inimene mõistma, et joobes ja hädavajalike baasteadmisteta juhi sõidukisse istuda on ohtlik. "Kindlasti tuleks sellistes olukordades säilitada kriitiline mõtlemine ja mitte minna kaasa. See on meie kõigi huvides, et teedel liikleksid juhid, kes ei ohusta ennast ega teisi. Vähim, mida teha saame, on see, kui me ei aktsepteeri joobes või juhtimisõiguseta juhtimist oma lähikonnas," ütles Peremees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles