Teabepäev keskendub autismile

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Pärnu Postimees

Laupäeval, 1. aprillil korraldab Eesti autismiühing koos Pärnu toimetulekukooliga Pärnus teabepäeva "Räägime autismist", tähistamaks rahvusvahelist autismiteadlikkuse päeva.

Teabepäevale oodatakse huvilisi, keda nimetatud teema iga päev puudutab: lapsevanemaid ja spetsialiste, aga ka kõiki ülejäänud huvilisi. Teabepäeval tutvustatakse autistlike laste tegevusteraapia võimalusi Pärnu linnas ja sõprussuhete arendamise viise, kommunikatsiooni abivahendit Boardmaker. Elust autistliku lapse kõrval kõnelevad lapsevanemad. Samuti vahetatakse vanemate ja kooli koostöö kogemusi.

Eesti autismiühingu esimehe Marianne Kuzemtšenko sõnutsi soovitakse teabepäevaga juhtida ühiskonna tähelepanu sellele, et autismispektri häired on diagnoos, mida kõrvalseisjatel sageli raske mõista ja aktsepteerida.

"Autismispektri häired ei tähenda kasvatamatust, vaid nende inimeste diagnoosist tulenevad probleemid väljenduvad sageli ühiskonnale arusaamatult ja neid ei püütagi mõista," ütles Kuzemtšenko.

Autismispektri häire on kompleksne: mõjutab ajutegevust, kahjustab inimese sotsiaalseid ja suhtlemisoskusi ja põhjustab ebatavaliste korduvate käitumismustrite esinemist. Tänapäeval on Euroopa Liidus siagnoositud autism ühel lapsel 100st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles