Vändra andis EASi raha nimel kaheldava väärtusega lubadusi

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra tööstusalal paikneva vallamaja läheduses asuvad ettevõtjad pole lisakohtade loomisele garantiid andnud.
Vändra tööstusalal paikneva vallamaja läheduses asuvad ettevõtjad pole lisakohtade loomisele garantiid andnud. Foto: Ardi Truija

Vändra vald on saanud ettevõtluse ja arendamise sihtasutuselt (EAS) ligemale pool miljonit eurot toetust ja omavalitsus peab rahasüsti abil looma 31 töökohta. Valitseb oht, et see ei õnnestu: niisugusel juhul tuleks raha tagasi maksta juba naabervaldadega ühisest kukrust.

EAS toetas Vändra kohalikku tehnoparki 423 273 euroga ja nõuab 2018. aastaks Vändra tööstusalale 16 töökohta. 2020. aastaks peab rajoonis uue ameti olema leidnud 31 inimest. Vastasel juhul võib EAS raha tagasi nõuda.

Vändra esitas töökohtade tekkimise plaani. Suure augu lööb lubadustesse valla väide, et 31 nõutavast töökohast toob tehnoparki 20 kohta Vändra Ökopagar, kuigi juba raha küsimise ajal oli leivatehas pankrotis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles