Pärnakad juhtisid Võhandu maratonil pool maad

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karlson-Baum möödumas varem startinud raftidest.
Karlson-Baum möödumas varem startinud raftidest. Foto: Külli Leola

Möödunud laupäeval toimunud 12. Võhandu maratonil tuli pärnakatele kahes klassis võit. Kuldmedal teeniti nii meeste rajakanuude arvestuses kui ka naiste kahesüstal.

Märkimisväärse kestussõidu rajakanuul tegi Pärnu parim aerutaja ja 2020. aasta Tokyo olümpia ettevalmistuskoondislane Joosep Karlson klubikaaslase Andreas Baumiga. Sportlaste kahekanuu hoidis võistluspinget ja absoluutarvestuse liidripositsiooni distantsi 43. kilomeetrini, kus leedukate kahesüstaga kokkupõrke tagajärjel tekkinud paadikahjustuse parandamisele kulunud aega ei õnnestunud neil enam tagasi teha.

Kokkuvõttes seitsmendana finišisse jõudnud Pärnu duo võitis kindlalt rajakanuude klassis.

Naiste kahesüstal võidutses pärnakast tippaerutaja Anette Baum koos Ettie Mikitaga.

Võhandu maratonile oli registreerunud ligikaudu 1900 aerutajat 829 paatkonnas. Vihmasel varahommikul oli Tamula järvel stardis 756 paati. Neist 100 kilomeetrit läbis 609 ja katkestas viiendik, täpsemalt 147 alust. Kiireim alus lõpetas kaheksa ja viimane ligemale 22 tunniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles