Vesi uhub randa surnud hülgeid

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surnud hüljes Pärnu rannast. Foto on illustreeriv.
Surnud hüljes Pärnu rannast. Foto on illustreeriv. Foto: MAILIIS OLLINO/PRNPM/EMF

Pärnu Postimehega võttis ühendust lugeja, kes tundis muret selle pärast, et Pärnu keskrannas Aloha surfikeskuse lähedal lebab surnud hüljes.

Üle kümnel kilomeetril Pärnu rannajoont hooldava OÜ Kesklinna Parkide töödejuhataja Kalju Villota sõnutsi on surnud hülged iga-aastane probleem. "Eile viisime ära kaks hülgekorjust: ühe Aloha surfikeskuse lähedalt, teise naisterannast. Ja täna on juba paar uut," teatas Villota, lisades, et päevas leiab mõnikord kümmekond korjust. "Üle nelja aasta jooksul, kui olen randa hooldanud, olen ma ära vedanud arvatavasti 400 hüljest," tõdes ta. "Ja mõni suurem neist kaalub mõnikümmend kilo alla 300 kilogrammi."

Villota sõnutsi puhastatakse randa tihedalt. "Korjused, nende seas peale hüljeste metssigade, kasside, koerte omad, koristame kohe, kui teate saame," rääkis töödejuhataja. Mõnest teatatakse otse tema numbril, mille leiab rannast siltidelt, mõni teade jõuab temani linnavalitsuse kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles