Simson lubab häid uudiseid

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson kohtus eile maavalitsuses Pärnumaalt valitud riigikogu liikmete, Pärnu maavanema ja linnapeaga.

“Taristuinvesteeringute pakett lüüakse lukku järgmisel neljapäeval – 135 miljonit eurot. Via Balticale raha tuleb, see on selge,” rääkis riigikogu liige Andres Metsoja (IRL). “Prioriteet on Rail Baltic ja selge huvi on, et ehitataks välja regionaalsete raudteejaamade pöörangud, kuid kuna see pole abikõlblik, peab raha leidma riik. Me pole Lelle–Pärnu lõigu vastu, aga reaalsus on teine. Rääkisime ka Tootsi tuulepargist.”

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius märkis, et lennujaama teemal on edasi liigutud, kuid linnal ja riigil on vaja kokku leppida selle ülalpidamiskulude proportsioonid. “Meie soovime, et Via Baltica linnast välja viivatel suundadel ehitataks 2+2 linnapiirist Nurme ja sealt Areni ning teisele poole Uulu–Valga ristini,” ütles Kosenkranius. Linnapea kinnitas oma varasemat seisukohta, et riik pole Lelle–Pärnu lõiku investeerimiseks küllalt rikas ja parem on Rail Balticu valmimiseni leppida väiksema kiirusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles