Galerii: Pärnumaa aasta ema peres kasvab 13 last

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kodutütarde Pärnumaa ringkonna juhatuse algatusel ja koostöös Naiskodukaitse esindajatega valiti tänavu Pärnumaa aasta emaks Saarde vallas Kamali külas elav Maire Lehikoinen, kelle õlgadele laotati soe kirju tekk, mis sümboliseerib kodusoojust.

Lehikoineni seadsid Pärnumaa aasta ema kandidaadiks oma lapsed. „Ema unistas 1990ndate alguses „Kodus ja võõrsil" sarja valguses suurest perest, kus kodu oleks tulvil arvukate laste kilkeid,” kirjutasid Maire Lehikoineni lapsed vastuseks üleskutsele, millega kutsuti esitama tublisid naisi Pärnumaa aasta ema kandidaadiks. 

Maire Lehikoineni kunagine unistus on nüüd kuhjaga täitunud. Tema perre kuulub kuus lihast ja seitse kasulast. Osa lapsi on juba oma elu alustanud. Praegu kasvab kodus seitse last. Lehikoinen on kolme lapse vanaemagi.

Pärnumaa aasta ema ise ei teadnud, et lapsed ta konkursile esitasid. „Mul ei olnud sellest aimugi ja midagi sellist ma ei osanud oodata,” ütles ta. „Ma ei kujutanud ettegi, et võiksin sellise tunnustuse pälvida. Mul on küll suur pere, kuid selliste tiitlite saajad on tavaliselt oma tegevusalal ja ühiskondlikultki aktiivsed.”

Lehikoinen märkis, et tema arvates on hea ja toreda pere aluseks kindel abielu. „Arvan, et abielluda tuleks korra ja leida üks ja ainus kaaslane, kellega läbi elu minna,” lausus ta. „Ühine kooselu on väga suur väärtus. Usun, et seda hakatakse järjest rohkem väärtustama.”

Muresid Lehikoinenil lastega ei ole. „Kõige suuremad mured on argised ja seotud laste õppimisega. Talvel olid lapsed palju haiged ja kui paar-kolm päeva koolist puududa, on juba raske järele õppida,” seletas ema. 

Kodutütarde Pärnumaa ringkonnavanema kohusetäitja Aina Tarvis ütles, et Maire Lehikoinen paistis Pärnumaa aasta ema konkursile esitatud nelja naise seast silma sellega, et tema suures peres kasvavad peale oma laste  kasulapsed. „See on väga suur tegu,” arvas Tarvis.

Pärnumaa aasta ema nominendid olid tänavu kolme lapse ema Maarit Koger Surju vallast, nelja lapse ema Triin Jõgeva Metsaääre külast ja 12 lapse ema Pille Kuldsaar Paikuse vallast.

Eelmistel aastatel on aasta ema aunimetuse pälvinud Merle Laidro (2016), Helle-Riin Verlin (2015), Inna Raudsepp (2014) ja Diana Tarand (2013).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles