Pärnumaa jahinaine naasis Aafrikast kolme trofeega (2)

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juulia Jürgens.
Juulia Jürgens. Foto: Erakogu

Möödunud kuul avanes MTÜ Eesti Jahinaised liikmel Juulia Jürgensil võimalus sõita Lõuna-Aafrika Vabariiki (LAV) safarijahile.

Üheksaliikmeline seltskond startis LAVi 18. aprillil, et kogeda midagi erakordset ja pidada ekstreemset jahti.

"Seitsme jahipäeva jooksul kohtasin vabas looduses selliseid loomi, keda olen siiani loomaaias piilumas näinud. Jahipäevad olid väga pikad ja elamusrohked," rääkis Jürgens, kelle sõnutsi kestsid küttimispäevad üle 12 tunni.

Esimene loom, kes Jürgensil küttida õnnestus, oli impala. "Pool päeva hiilisime ja varjasime end põõsaste-kaktuste taga, et ligi saada õigele loomale," ütles jahinaine.

Trofeejahti peetakse üldjuhul vanematele loomadele. Trofee läheb kütile ja liha kohalikele.

"Oma esimesest impalast, kelle koos jäägriga olime suutnud suuremast karjast eristada, suutsin 250 meetri pealt mööda lasta. Esimene loom ja mööda? Võite ette kujutada sel hetkel valitsevaid mõtteid ja enesetunnet. Jäägri sõbralik õlalepatsutus ja sõnad "Parem mööda kui haavatud" andsid enesekindlust juurde," avaldas Jürgens.

Jahikaaslase soovitusel võttis Jürgens selga võimsama püssi 300 Win Mag ja läks uuele katsele. "Mäejalamilt suutsime 153 meetri lähedusse hiilida järgmisele loomale ja toelt lask tõi jahiõnne," teatas kütt.

Järgmisel päeval naeratas Jürgensile taas jahiõnn ja loojuva päikese taustal õnnestus tabada must hüpikgasell.

Jahistaaži kõige kaugema lasu tegi Jürgens Aafrikas, tabades 266 meetri kaugusel seisvat blesbokki. "Üks täpne lask, loom astus mäest alla paar–kolm sammu ja külili ta oligi. Uhkusega võin öelda, et kõik kolm kütitud looma kukkusid hetkega. Ju siis oli jahijumalanna Diana sel ajal minuga või tegid suurema töö ära täpne püss ja algaja õnn," lausus Jürgens.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles