Luitemaa kaitsekorda riik ei leevenda

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus kaitsekorralduskava näeb muuhulgas ette Rannametsa-Tolkuse loodusõpperadu täiendava hooldamise.
Uus kaitsekorralduskava näeb muuhulgas ette Rannametsa-Tolkuse loodusõpperadu täiendava hooldamise. Foto: Henn Soodla

Keskkonnaamet tutvustas Häädemeestel Luitemaa looduskaitseala uut kaitsekorralduskava, mis jagab soovitusi sealsete looduslike elupaikade ja poollooduslike taimekoosluste hooldamiseks ja taastamiseks.

Keskkonnaameti kaitse planeerimise büroo juhtivspetsialist Nele Saluveer ja kaitse planeerimise spetsialist Jana Galadi selgitasid, et kaitse korraldamise üldpõhimõtted ei ole Luitemaal muutunud. Kuid tallel on paljude looduskaitsealal esinevate liikide kohta värskemad seireandmed, mis on uue kava eelnõus koondatud ja analüüsitud.

“Luitemaa looduskaitsealale ja hoiualale ei ole sellises mahus varem kaitsekorralduskava koostatud,” märkis Galadi. “2002.–2003. aastal küll koostati aastateks 2003–2012 samale alale Rannametsa-Soometsa looduskaitseala kaitsekorralduskava, kuid praegune kava on kokku pandud värskete andmete põhjal ja detailsem.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles