Kahe Rannaküla naised kiirgavad elu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Siin käidi igast talust merel ja sealt see põhisissetulek tuli kuni kolhoosiajani välja,” meenutab AS Varbla Puhkeküla perenaine Marika Sabiin Rannaküla möödanikku.
“Siin käidi igast talust merel ja sealt see põhisissetulek tuli kuni kolhoosiajani välja,” meenutab AS Varbla Puhkeküla perenaine Marika Sabiin Rannaküla möödanikku. Foto: Urmas Luik

Kahe Rannaküla vahele jääb rannikut pidi linnulennult 30 kilomeetrit ja kaks piirkonna tuntumat ettevõtet, mida juhivad naised. Siiani pole nad küll üksteisele terekätt andnud, sest jäävad teine teise maakonda, kuni oktoobrivalimised neid Lääneranna vallaks kokku viivad.

Varbla vallas elab särtsakas Marika Sabiin, kes on AS Varbla Puhkeküla perenaine, Hanila vallas aga mõtisklev Tiia Lõoke ehk Algallika keskuse rajaja-juhataja. Mõlemad lisavad maal ettevõtmiste kirevasse võimaluste vaipa oma osa ega pea teineteisele konkurentidena kõõrdi vaatama, sest Varblas toimuvad enamasti seltskondlikud üritused ja Hanilas peatuvad vaikuse ja rahu otsijad.

Raplamaalt Kivi-Vigalast pärit Marika tõi oma kodukohta Liivi lahe rannikule Heino Sabiin. Neist on saanud maakonnas tuntud tandem ja piirkonna suurim tööandja. Nad on kinkinud Varbla kirikule uue torniristi ja jäädvustanud kohalike ehitusmeistrite kätetöö mängufilmi “Polli päevikud”, mille tarvis püstitati Matsi rannas merre võtteplatsina mõisahoone. Rannakülas on Sabiinid puhkeküla arendanud ajast, mil nad ostsid kunagise kaluritalu koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles