E-Eesti näitab Lõuna-Koreale eeskuju

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu koolide digipööre on hea näite Lõuna-Koreale, kus õppetöös samuti tehnoloogiat rakendada tahetakse.
Pärnu koolide digipööre on hea näite Lõuna-Koreale, kus õppetöös samuti tehnoloogiat rakendada tahetakse. Foto: Gertrud Alatare/

Lõuna-Koreas võetakse ülejärgmisel aastal õppekavva tarkvaraõpetus ehk informaatika. Saamaks aimu, kust alustada, otsustas neli sealset algkooliõpetajat väisata e-riiki Eestit.

Eile külastasid nad Pärnu Vanalinna põhikooli õpetajaid. Välismaalased võeti vastu ühisgümnaasiumi ruumides, kus digipööre samuti toimunud. Gümnaasiumi informaatikaõpetaja Kaia Metsaalt tutvustas IT-huvilistele nutitahvleid, arvutiklasse, 3D-printerit ja tahvelarvuti varusid.

Kui lõunakorealastelt küsida, kas neile Eesti meeldib, ei suuda nad vaimustust meie infotehnoloogiamaailmast varjata. Põhjus, miks otsustati just meie kodumaad külastada, peitub selles, et välismaalased nägid uudistes lugu Eestist ja selle digipädevusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles