Pärnu kolledžist kaob lõviosa lektoreid

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Pärnu kolledži direktor Henn Vallimäe peab nuputama, kuidas korraldada 15 lektori sujuv ja valutu üleminek õpetajaks või assistendiks.
Tartu ülikooli Pärnu kolledži direktor Henn Vallimäe peab nuputama, kuidas korraldada 15 lektori sujuv ja valutu üleminek õpetajaks või assistendiks. Foto: Mailiis Ollino

Tartu ülikooli (TÜ) nõue, et lektoril peab olema doktorikraad, mõjutab tuntavalt Pärnu kolledžit, kus seetõttu pea kõik õppejõud oma senise staatuse kaotavad.

TÜ kuulutas juba 2012. aastal, et nõuab aastaks 2018 lektoritelt doktorikraadi. Selgub, et nõue kehtib samuti rakenduskõrgkoolide kohta, kuid Pärnu kolledžis on 17 lektorist vastav kraad vaid kahel.

Mida see sisuliselt tähendab? Õppejõud, kellel puudub nõutav haridustase, saavad oma karjääri jätkata kas assistendi, teaduri või õpetajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles