Lugeja küsib: Miks osa inimesi ühiskaarti piiksutamata bussi istub? (1)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussijänesed jäävad tänu ühiskaardi süsteemile palju lihtsamini silma.
Bussijänesed jäävad tänu ühiskaardi süsteemile palju lihtsamini silma. Foto: Mailiis Ollino

Miks osa bussisõitjaid ühiskaarti ei valideeri? Kas uue süsteemiga pääsevad jänesed karistuseta? Miks maksid inimesed kuupileti eest kogu summa, kuigi kuus päeva saab Pärnus niigi tasuta sõita? Järjekordsetele Pärnu Postimehe lugeja küsimustele vastab Pärnumaa ühistranspordikeskuse juht Andrus Kärpuk.

Pärnu Postimehe lugeja muljetas, et on pärast 1. juulit tihti näinud bussi sisenevat inimesi, kes ühiskaarti ei valideeri. Samal ajal pole ta märganud bussides kontrolöre.

Kärpuk ütles, et juulis ületas linnabusside piletitulu möödunud poolasta kuu keskmist kümne protsendi võrra. See näitab, et inimesed on hoopis varmamad bussisõidu eest maksma. "Siin on teatud sotsiaalne survegi. Bussijänesed jäävad ju kohe silma, kuna ei valideeri oma kaarti," kostis ta, et just kaassõitjate surve võibki olla see, mis jäneseid peletab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles