Sitsijakid ja kördimagnetid rändavad üle ilma

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsitööpoe perenaine Elve Vahkel ei lase aega tühja, vaid lõikab juttu vestes sitsijaki hõlma tjõpõ ehk sakke.
Käsitööpoe perenaine Elve Vahkel ei lase aega tühja, vaid lõikab juttu vestes sitsijaki hõlma tjõpõ ehk sakke. Foto: Mailiis Ollino

Kunagise Kihnu jõujaama vee jahutusbasseini hoones lõikab Elve Vahkel kirjust sitsist ruudukesi, neist vormitud tjõppõ on jaki hõlma äärde vaja 62–64, olenevalt pikkusest. Sitsijakid on käsitööpoes siin ja teisteski müügikohtades minevaim kaup, mis rändab saarelt mandrinaiste selga.

Suaru sadama lähedal mereväravani viiva tee ääres on MTÜ Kihnu Käsitöö pood avatud esimest suve, köites pilku suure roolirattaga otsaseinal ja külgkorviga ukse ees. Selle kui Kihnu kaubamärgi juures ja peal istudes saavad turistid ennast pildistada ja eheduse tarvis tõmmata selga kihnupärased rõivad, mis poes on laenuks anda. Lustakas kiri seinal teatab, et külgkorvi istumine ei maksa midagi, aga mahatulek maksab euro.

Välisseina küljes on Eesti Posti oranž postkast, kuhu külastajad saavad panna siitsamast käsitööpoest ostetud Kihnu vaatega piltpostkaardi, lisada margi ja enne postitamist lööb müüja sellele veel eritempli. Samasugune eritempel on paberist ostukottidel nagu firmamärk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles