Koduperenaised ja töölkäijad panid Euroopa tippudel jala värisema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jalgpalliklubi naiskond võitles tugevamate võistkondadega kui võrdne võrdsega.
Pärnu jalgpalliklubi naiskond võitles tugevamate võistkondadega kui võrdne võrdsega. Foto: Madis Sinivee

Kui enne turniiri siunasid vutisõbrad, et Pärnu jalgpalliklubi (PJK) naistel ei vedanud meistrite liiga loosiga ja oodata on suuri kolakaid, oli reaalsus hoopis teistsugune. Pärnu naised näitasid kõigis kolmes mängus kompromissitut võitlust ja valmistasid nimekatele vastastele tublisti peavalu.

Tegemist oli ajaloolise vutiturniiriga, kuna mitte kunagi varem ei ole Eestis korraldatud UEFA naiste meistrite liiga alagrupiturniiri. Kõrgetasemelisel võistlusel mängisid omavahel Euroopa tugevamad naiskonnad ja riigi meistrid. PJK vastasteks loositi Ajax Hollandist, Standard Liège Belgiast ja Riia jalgpallikool Lätist.

Esimeses kohtumises mindi vastamisi Belgia meistri Standard Liège’iga, kellele tuli alla vanduda 0:2. Hoolimata kaotusest mängisid pärnulannad südilt, marssides Pärnu Rannastaadionilt ära püstipäi ja nägu naerul. Arvukas publik avaldas oma poolehoidu skandeerides: “Pärnu, Pärnu, Pärnu!”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles